Rabarber i klokker. Driv dine rabarber tidligt frem.

Hvis du gerne vil have tidligere rarbarber, som tilmed er mere lækre, sprøde og delikate i smagen, så skal du prøve at dyrke rabarber i klokker.

Det er ganske let at dyrke rabarber i klokker, og hvis du forsøger dig med det, så vil du kunne høste de første rabarber helt op til en lille måned før de normalt ville være klar til at plukke -og det skal man bestemt ikke kimse af 😉

Når dine rabarber begynder at vise tegn på liv i slutningen af vinterperioden – typisk i slutningen af februar, så er det tid til at finde din klokke frem.
Du kan købe deciderede rabarberklokker, men jeg har faktisk bare brugt en stor terracottakrukke, hvor jeg har sat underskålen på som låg.

Hele fidusen med at drive rabarber frem i klokker er nemlig, at man først og fremmest skaber et dejligt lunt voksested, hvor krukken holder på varmen. Dernæst gør det manglende sollys, at rabarberne ikke producerer fotosyntese, og derfor er de mere intense i den røde farve – nærmest helt selvlysende, når du for første gang løfte klokken af og lukker solen ind til dem – bladene er til gengæld helt gule.

Det kræver dog en del kraft og energi af planten at drive rabarber frem på den måde, og derfor er metoden bedst egnet til de tykke, grove rabarber fremfor de fine, tynde sorter som fx vinrabarber og jordbærrabarber. Derudover skal planten have en god hvileperiode efterfølgende, og så skal du endelig huske, at du højst må plukke 2/3 af stilkene – det er dog ikke kun, når du driver dem frem, det gælder altid med rabarber.

Sådan dyrker du rabarber i klokker

Hvad kan man så bruge sine rabarber til? Stort set alt! 😉 Jeg elsker især at bruge mine rabarber til en rabarbermojito som denne – men også til fx en lækker pavlova, hvor jeg laver en god rabarbersirup.

Her kan du læse lidt om, hvordan du deler dine rarbarber, så du hurtigt kan høste endnu flere af dem i din helt egen have.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *